Als leerling aan de slag bij Liemerije

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een beroepsopleiding bij Liemerije!

Wil jij de overstap maken naar een nieuwe carrière in de ouderenzorg of wil je doorgroeien hierin?

Via een leer-werktraject kun je opgeleid worden tot professional in de ouderenzorg. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde, nieuwe collega's die via de BBL-route (één dag in de week naar school) een opleiding willen doen in Zorg en Welzijn: Verzorgende-IG of Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg. In een gesprek onderzoeken we samen of het mogelijk is een verkort traject in te gaan.

Bij Liemerije streven we naar leefplezier voor onze cliënten en daarmee naar werkplezier bij de medewerkers.

Wil jij ook het verschil maken en elke dag een stap extra zetten voor onze cliënten?

Werken in de ouderenzorg is wellicht veelzijdiger dan je denkt: het gaat al lang niet meer alleen om mensen wassen en steunkousen aantrekken. De zorg wordt steeds complexer en belangrijker. Doordat mensen langer thuis blijven wonen komen ze pas bij Liemerije wonen als de zorg te complex is om thuis te realiseren, óf als het gedrag te complex wordt om nog langer thuis te kunnen wonen. Er is dan zorg en/of begeleiding nodig voor een cliënt om zoveel mogelijk zelf te kunnen blijven doen en een goede dag te beleven.

Over Liemerije

Liemerije is een organisatie met 7 locaties: Duiven, Westervoort, Zevenaar, Pannerden, Tolkamer en Didam. Binnen deze locaties vind je verschillende afdelingen: Somatiek en Psycho-geriatrie. Daarnaast is er een afdeling Gerontopsychiatrie en zijn er twee afdelingen Kortdurend Verblijf.

Er zijn meer afdelingen waar cliënten wonen met een psycho-geriatrische hulpvraag dan met een somatische hulp-/zorgvraag; omgaan met onbegrepen gedrag is dan ook dagelijkse kost voor een medewerker in de ouderenzorg.

Door deze diversiteit bieden we jou de kans om te ontdekken welke doelgroep het beste aansluit bij jouw talent én jouw voorkeur: van zorg en begeleiding voor cliënten met dementie tot het bieden van ondersteuning bij cliënten met een somatische zorgvraag.

leerling bbl ouderenzorg

Wat is er mogelijk tijdens een opleiding bij Liemerije?

Bij Liemerije kun je instromen voor de (verkorte) tweejarige opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) of voor de 3-jarige opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg. Tijdens de opleiding combineer je leren en werken. Wat je op school leert, breng je meteen in de praktijk. Ook levert de praktijk meteen input voor wat je leert op school. Je wordt hierbij begeleid door een werkbegeleider van Liemerije. Daarnaast staan de collega's uit je team, die de afdeling al goed kennen, voor je klaar om je leerproces te ondersteunen.

Gedurende de opleiding werk je ieder jaar op een andere afdeling. We streven ernaar je kennis te laten maken met diverse doelgroepen en daarmee ook breed op te leiden.

Wat vragen we van jou?

✅ Je hebt minimaal een diploma VMBO Kader, GL of TL of MBO-Helpende
✅ Je hebt het hart op de juiste plek en bent geïnteresseerd in de ouder wordende mens
✅ Je bent flexibel inzetbaar in ochtend-, dag-, avond-, nacht- (ouderejaars) en weekenddiensten
✅ Je bent gemotiveerd om te leren en pakt hierin zelf de regie
✅ Je herkent je in onze kernwaarden: Ontwikkelingsgericht, Passievol, Professioneel en Betrokken

Wat bieden wij jou?

✅ Je opleiding en boeken worden betaald
✅ Je gaat naar school in werktijd
✅ Afhankelijk van je leeftijd en ervaring bieden we je een salaris conform de CAO-VVT. Kom je uit een andere sector en werk je al op MBO-3 niveau? Dan word je ingeschaald als zij-instromer.
✅ Na je opleiding ga je werken in de functie van Woonbegeleider.

Wat doet een woonbegeleider?

Je bent, samen met je team, verantwoordelijk voor het verlenen van de zorg aan de cliënten. Als eerste aanspreekpunt coördineer je de zorg en de werkzaamheden. Je verzorgt, begeleidt en verricht medisch-verpleegtechnische handelingen, zoals bijvoorbeeld het delen van medicatie, injecteren, bloeddruk meten e.d. Een belangrijk deel van de functie is het verlenen van de basiszorg: het begeleiden van de cliënten bij hun persoonlijke verzorging (wassen, aankleden etc.).

Heb je vragen?

Neem dan contact op met praktijkopleiders Karin Volkers of Jacqueline Stokman via: praktijkopleiders@liemerije.nl.