Ontmoet Vera, algemeen verpleegkundige

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk sinds 2018 bij Liemerije. Tijdens mijn opleiding mbo-verpleegkunde heb ik in mijn eerste leerjaar stage gelopen op een PG-afdeling waar mensen met dementie wonen. Daarna ben ik gaan werken als assistent woonbegeleider op een somatiek afdeling. Hier wonen mensen met lichamelijke beperkingen. Toen ik klaar was met mijn derde leerjaar voor verpleegkundige, ben ik gestart als woonbegeleider min addendum. En sinds mei 2021 ben ik vast in dienst als algemeen verpleegkundige.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Wat ik zo mooi vind aan het werken in de ouderenzorg is dat je een echt band opbouwt met bewoners en cliënten. Je leert elkaar goed kennen. En, als je elkaar goed kent dan deel je ook meer met elkaar. Dat schept een band en geeft vertrouwen.

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Ik ben meestal al vroeg op werk, dan drink ik rustig een kopje koffie en doen we de overdracht van de nachtdienst. Dit betekent rapportages lezen. Om 7 uur begint de zorg, tussendoor voer ik verpleegtechnische handelingen uit. Daarnaast coach ik de woonbegeleiders op de afdeling. Ik bereid bijvoorbeeld een klinische les voor om kennis over bepaalde ziektebeelden mee te geven aan collega’s.

Wat maakt deze functie uitdagend?

Mijn functie als algemeen verpleegkundige is super divers. Ik houd me aan de ene kant bezig in zorg, aan de andere kant ben ik ook samen met mijn collega’s bezig met het verbeteren en innoveren van de zorg.

Hoe is het werken bij Liemerije?

Ik heb altijd een zwak gehad voor Liemerije. Het werken bij Liemerije vind ik heel fijn. Ik werk in een super fijn team, waarin een open cultuur is waarin je alles kunt bespreken met elkaar. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk!

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Ik heb eigenlijk altijd al in de zorg willen werken. Toen mijn opa in het hospice De Hazelaar bij Liemerije heeft gelegen, wist ik zeker dat ik de zorg in wilde.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Ik sport, ga een paar keer per week naar de sportschool. Daarnaast vind ik het leuk om naar feestjes te gaan met vrienden en vriendinnen en andere leuke dingen te doen.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Liemerije?

Bekijk het vacatureoverzicht