Ontmoet Thijs, bewegingsagoog

Bewegingsagoog bij Liemerije


Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk sinds 2019 bij Liemerije als bewegingsagoog. Toen ik de vacaturetekst las, was ik direct enthousiast. Ik had een leuk sollicitatiegesprek met 2 collega’s die nu mijn directe collega’s zijn.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

In alle eerlijkheid heb ik gesolliciteerd op deze functie omdat de diversiteit in werkzaamheden me aansprak. De doelgroep maakt mij niet zo veel uit. Ik vind het werken met mensen fijn. Maar de ouderen vind ik ontzettend leuk om mee te werken. Ze hebben altijd iets te vertellen omdat ze veel hebben meegemaakt en ze kunnen grappig uit de hoek komen. Als ik een paar minuten te laat ben, dan spreken me ze daar direct op een leuke manier op aan. Ze houden je scherp. Dat vind ik mooi!

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

’s Ochtends begin ik de dag met mijn mail bijwerken. In de mails staan verschillende vragen en verzoeken. Zo heb ik vanochtend nog een mail beantwoord over het project ‘Samen Gezond’, waar ik een HIIT (High Intensity Interval Training) ga geven aan collega’s. Na het beantwoorden van de mails, kijk ik welke afdelingen en cliënten er op de planning staan. Daar ga ik me op inlezen. En wanneer er nieuwe opnames zijn, maak ik tijd om even kort kennis te maken om te kijken wat we voor die persoon kunnen betekenen. Het begeleiden van bewoners en cliënten houdt ook in dat je beweegplannen maakt. In een beweegplan staat wat je gedaan hebt aan sport en wat het doel wordt van het bewegen. Daarop gaan we een plan maken, om dat doel te behalen. Ook zijn er gedurende de week verschillende fitnessgroepen gepland. Deze begeleiden wij ook. Zoals je ziet, het is een hele diverse functie!

Wat maakt deze functie uitdagend?

Het meest uitdagende vind ik het werken op verschillende afdelingen. Elke afdeling vraagt iets anders, waar je je als bewegingsagoog op moet aanpassen. Wanneer iemand dementie heeft, heeft het bewegen een ander doel. Dan gaan we kijken hoe bewegen kan bijdragen aan het welzijn. Een ander persoon kan hier komen met lichamelijke klachten, en dan gaan we een plan maken hoe we beweegdoelen kunnen halen. Je ziet veel mensen op een dag en je leert veel mensen kennen. Ook vind ik het een uitdagend dat je met verschillende vakgroepen contact hebt.

Hoe is het werken bij Liemerije?

Ik vind het bij Liemerije goed geregeld! Ik werk in een team van 6 bewegingsagogen, dit zijn leuke collega’s. Ik werk ook veel samen met collega’s van andere vakgroepen. Die samenwerking is ook prettig. Er is een open werk relatie waarin je alles kunt bespreken met elkaar.

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Ik heb nooit echt voor ogen gehad wat ik wilde gaan doen. Tijdens mijn opleiding Maatschappelijke zorg kwam ik erachter dat ik veel energie kreeg van het leren over en werken met mensen. Toen wist ik, díe opleiding past bij me.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Ik mag zelf ook graag sporten. Ik heb jarenlang gevoetbald, van mijn 7e tot mijn 20ste. Daarna wilde ik me op mijn opleiding focussen en ben ik gaan fitnessen. Dan kun je gaan wanneer je wilt. Naast het sporten speel ik nog weleens gitaar. En ik geniet ook enorm van mijn dochter Teddy!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.