Ontmoet Thea, huiskamermedewerker

Thea, huiskamermedewerker Liemerije

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk ruim 5 jaar bij Liemerije als huiskamermedewerker. Ik ben begonnen in Westervoort bij Hamerstaete PG daarna op De Linde revalidatie en nu werk ik op de Beuk GP in Zevenaar.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen? 

Ik kom uit een hele andere richting, in 2005 heb ik namelijk de opleiding tot Vakfotograaf gevolgd. Daarna ben ik voor mezelf begonnen. Naast mijn ZZP-werk zocht ik een vaste baan, waarop mijn dochter zei: “de zorg is echt wat voor u!”. Zij liep op dat moment stage op afdeling De Esdoorn bij Liemerije en vond dat verzorgende werk goed bij mij passen. Niet snel daarna ben ik gestart als huiskamermedewerker bij Hamerstaete in Westervoort. Twee jaar later bij De Beuk. Het is dankbaar werk, als er één bewoner is die zegt, dank je wel voor de goede zorg, maakt dat het verschil voor me.

Kun je een werkdag van jou omschrijven? 

Afdeling De Beuk heeft 3 huiskamers: A B en C en ik werk merendeel op de C-huiskamer. De drukste huiskamer met 11 bewoners. Om half 9 begin ik met het ontbijt klaar te maken. Voor de bewoners (met een psychische indicatie) is structuur heel belangrijk. Intussen doen we allerlei klusjes, opruimen, vaatwasser in en uitruimen en de boodschappen komen in de loop van de ochtend binnen of deze moeten worden besteld, afhankelijk van de dag van de week. Vier keer in de week brengen we de bewoners naar het DAC activiteitenruimte en dan gaan we als team aan de koffie.

Rond 11 uur bereid ik alvast de lunch voor. Half 12 hebben we lunchpauze en daarna halen we de bewoners van het dag- activiteitencentrum op en half 1 kunnen de bewoners aan tafel. Na de lunch het afruimen en schoonmaken, zetten we de maaltijden voor de avond in de regenereeroven. De dienst zit erop om 14.00 uur. Werk ik de dagdienst, is er een koffiepauze om 14.00 uur en daarna brengen we koffie/thee/fris bij de bewoners. Sommige middagen gaan er ook een paar bewoners naar het DAC of een vrijwilliger gaat op de DUO-fiets met een bewoner. Voor ik naar huis ga, rapporteer ik, we houden dat bij voor iedere bewoner. Dan werk ik tot half 4 of tot half 5. Met de avonddienst verzorg je de warme maaltijd en het fruitmoment bij de televisie, deze dienst is van half 5 tot en met half 9.

Wat maakt deze functie uitdagend?

Op afdeling De Beuk werken is heel leuk, er wonen 26 bewoners met een psychiatrische achtergrond. Dat maakt mijn functie, divers en uitdagend. In de huiskamer zie en hoor je veel, zoals wat er speelt bij de bewoner. Iedere 3e dinsdag van de maand mag ik samen met 10 bewoners en 1 vrijwilliger, eten voorbereiden en koken. Ontzettend leuk, je leert de bewoners op een andere manier kennen, dan komen er leuke gesprekken aan tafel.

Wat wilde je worden toen je opgroeide? 

Ik wilde vroeger politieagent worden, maar ik was helaas te klein! Bijzonder hè, dat was toen nog zo. Uiteindelijk heb ik 17,5 jaar bij CCV gewerkt als receptionist/medewerker secretariaat. Daarna ben ik naar de Fotovakschool gegaan in Apeldoorn en zelfstandig fotograaf geworden.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk? 

Ik fotografeer graag, ga graag met mijn kinderen of man uit eten, naar de bios, dierentuin, winkelen of chillen. En ik word ook heel blij van eten koken voor vrienden en familie. Creatieve dingen doen bijv. als ik iets leuks op Pinterest zie, ga ik het namaken. Daarnaast ben ik graag in gesprek met mensen, over God, over antwoorden op levensvragen en over het volgen van een bijbelcursus. Men is vrij om met mij in gesprek te gaan.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Liemerije?

Bekijk het vacatureoverzicht