Ontmoet Suzan, woonbegeleider


Ontmoet Suzan, woonbegeleider

Hoe lang werk je bij Liemerije en welke functie heb je?

Ik werk sinds 1,5 jaar voor Liemerije. In de jaren daarvoor heb ik als Verzorgende IG via een detacheringsbureau gewerkt. Tijdens die periode heb ik al even bij de Liemerije-locatie Dijkzicht in Tolkamer gewerkt. Ik merkte gelijk dat het een fijne organisatie was met leuke collega’s en ik heb daarom een open sollicitatie gestuurd. Ik kon gelijk aan de slag op locatie de Meridiaan in Westervoort en daar werk ik nu nog steeds met veel plezier!

Wat wilde je vroeger worden toen je klein was?

Ik wist vroeger al dat ik graag in de zorg wilde werken, dat hoort en past bij gewoon bij mij. Eerst wilde ik operatieassistent worden, maar door mijn stage in het verpleeghuis werd ik ontzettend enthousiast van de ouderenzorg. Ik vond de werkzaamheden en collega’s zo leuk dat ik daar ben blijven plakken. Inmiddels doe ik dit werk al 34 jaar met veel passie! Ondanks dat het soms hard werken is, levert het ook heel veel fijne momenten op en dat maakt het werk zo mooi!

Wat betekent mensgerichte zorg voor jou?

Mensgerichte zorg betekent voor mij dat de cliënt centraal staat en dat je vanuit daar handelt. Het leren kennen van de cliënten en naar hun behoefte en wensen luisteren. Willen de cliënten gezellig buiten een wandeling maken, dan zorgen we dat we daar ruimte voor maken. Samen zorgen dat de cliënten binnen Liemerije hun leven zo normaal mogelijk kunnen voortzetten. We krijgen daarbij ook veel hulp van mantelzorgers en vrijwilligers, dat wordt heel erg gewaardeerd. Ze kunnen ons ondersteunen in de zorg voor hun naaste, dat geeft ons veel rust en ruimte.

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Een typische werkdag begint met het lezen van rapportages en het prioriteren en verdelen van taken. In een ochtenddienst ondersteunen we cliënten met hun ochtendrituelen. Na het ontbijt verzorgen we voor degene die willen weer koffie en soms organiseren we ook activiteiten. Zoals gymnastiek of er komt een muziekkoor langs, dat vinden de cliënten erg leuk! We overleggen met collega’s en werken plannen bij. Het uitdagendste en leukste van mijn werkdagen vind ik de diversiteit aan taken. We laten de dagelijkse variatie gewoon op ons afkomen, net zoals in het dagelijks leven thuis. Met een goede planning en toewijding gaan we met een tevreden gevoel naar huis.

Tijdens mijn werk kreeg ik een warm gevoel toen...

Poeh! Lastig om één van de momenten te kiezen, er zijn er zoveel! Maar ik krijg een warm gevoel als ik samen met een cliënt op de bank zit en we gezellig samen aan het kletsen zijn. Het gaat over van alles! We halen samen herinneringen op aan vroeger, praten over het weer, over de dag, alles is bespreekbaar. Ook vind ik de momenten mooi waarin cliënten hun zelfredzaamheid laten zien, waardoor ze zo trots zijn als iets lukt!

De mooiste herinnering aan mijn werk bij Liemerije is...

Mijn mooiste herinnering bij Liemerije is het vieren van Oud & Nieuw! Ik vind het zo bijzonder en mooi hoe dat hier bij Liemerije gevierd wordt. Het is een gezellige inloop waar we met cliënten, familieleden en collega’s oud en nieuw vieren. Dat heb ik nog nooit gezien bij andere organisaties. Een collega van bakt heerlijke oliebollen, cliënten komen kijken en dat is prachtig om te zien! We proeven daarna de heerlijke oliebollen. We maken er samen een gezellige dag van en dat is voor mij een hele mooie herinnering die hopelijk ieder jaar weer terugkomt.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.