Ontmoet Omar, woonbegeleider

Ontmoet Omar, woonbegeleider

Hoe lang werk je bij Liemerije?

In 2019 begon ik als leerling bij Liemerije. Ik heb in deze periode ook stage gelopen bij andere organisaties en bleef invalwerk bij Liemerije doen. Toen in 2021 mijn studie klaar was ben ik begonnen als woonbegeleider bij de Meridiaan. Ik heb bij de andere ouderenzorgorganisatie waar ik stage heb gelopen ervaring opgedaan, maar vind dat ze bij Liemerije echt die mensgerichte zorg bieden. Ze zeggen het hier niet alleen, maar dragen het hier ook echt uit. Dit geldt ook voor de nieuwe medewerker. Je wordt hier echt goed ontvangen!

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Acht jaar geleden ben ik vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. In onze cultuur is het vanzelfsprekend dat we voor elkaar zorgen. Onze ouders hebben altijd voor ons gezorgd totdat we volwassen waren en daarna is het onze beurt om weer voor hen te zorgen als dat nodig is. Mijn oma was dementerend en thuis zorgde ik samen met mijn moeder voor haar. Daarna wilde ik meer ouderen helpen. Ik noem de bewoonsters ook oma, omdat mijn oma altijd in mijn gedachte is. Het liefste wil ik mensen helpen en de bewoners met dementie kunnen het niet alleen. De ouderenzorg zit gewoon in mijn hart!

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Iedere dag is anders. We beginnen meestal met de dagelijkse zorg in de ochtend en daarna delen we meerdere keren per dag de medicijnen rond. Ik voer verpleegtechnische handelingen uit, dat vind ik leuk om te doen. Als er tijd over is ga ik tussendoor met het mooie weer met de bewoners naar buiten. Of bij slecht weer fietsen we in de binnenstraat van de Meridiaan. Gedurende de week hebben we overleg met verschillende disciplines, dat maakt mijn werk erg afwisselend en leuk.

Wat maakt deze functie uitdagend voor jou?

Ik ben iemand die humor heeft tijdens het werk en dat weten de collega’s en bewoners. Mijn dag begint meestal met een grapje en het stopt pas weer als mijn werkdag klaar is. Als ik een week vakantie heb gehad word ik ook altijd gemist. “Oh daar ben je weer!” zeggen ze dan met een grote glimlach. Die glimlach zorgt ervoor dat ik bij de Meridiaan wil blijven werken. De mensen zijn zo dankbaar!

Wat misschien ook wel leuk is om te vertellen is dat ik de enige broeder ben bij de Meridiaan. Bij nieuwe collega’s en bewoners benoem ik ook altijd dat ik de beste broeder ben. Omdat ik natuurlijk de enige ben. Toch lijkt het me leuker om samen met iemand anders de beste broeder te worden!

Hoe is werken bij Liemerije?

Ik heb andere organisaties meegemaakt en heb toch gekozen voor Liemerije, omdat hier echt die mensgerichte zorg wordt geboden. Er wordt echt naar je geluisterd, ook als je iets aangeeft bij een collega, manager of bijvoorbeeld de arts. En een groot voordeel is dat ik in Westervoort woon en dus op de fiets naar het werk kan!

Wat wilde je vroeger worden?

Op mijn zevende begon in met basketballen in mijn geboorteland Syrië. Toen ik naar de middelbare school moest zei ik tegen mijn vader dat ik niet meer naar school wilde. Ik verdiende immers genoeg geld, want was professioneel basketballer. Als we in Syrië hadden kunnen blijven wonen dan was ik dat nog steeds geweest. Toen ik in 2015 in Nederland kwam bleek dat basketbal hier niet zo groots was. Daarom ben ik door gaan studeren.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Mijn grootste hobby is nog steeds basketbal. Daarnaast fitness ik regelmatig en ben ik graag samen met mijn familie.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.