Ontmoet Mirjam en Petra, onze organisatiebuddy's


Mirjam (links) en Petra (rechts) zijn organisatiebuddy bij Liemerije

Hoe lang werken jullie bij Liemerije?

Petra: "Ik ben nu 23 jaar in dienst bij Liemerije! Ik ben mijn loopbaan gestart op revalidatie-afdeling De Linde. Daarna ben ik aan de slag gegaan als woonbegeleider (verzorgende IG) op afdeling De Beuk. Deze afdeling had toentertijd een andere doelgroep: psychogeriatrie. Tijdens mijn opleiding tot Verzorgende IG heb ik nog een halfjaar stage gelopen in het ziekenhuis. Maar, daarna kwam ik weer terug bij Liemerije! Sinds 2016 werk ik als woonbegeleider op De Iep en sinds 2019 werk ik voor de helft ook als organisatiebuddy, samen met Mirjam."

Mirjam: "Ik werk vanaf mijn 18e in de zorg, nu zo’n 40 jaar. Vanaf 2016 werkte ik bij Liemerije als woonbegeleider op Heukelumshof. Deze locatie in Pannerden biedt ouderen met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen een thuis. Vanaf 2019 ben ik werkzaam als organisatiebuddy, een nieuwe functie binnen Liemerije. Met Petra samen vorm ik samen het team van de organisatiebuddys."

Waarom hebben jullie voor de ouderenzorg gekozen?

Petra: "Ik was net student af toen de ouderenzorg toevallig op mijn pad kwam. Na mijn opleiding zei iemand tegen me: “Ga eens bij Liemerije kijken!” Dat heb ik gedaan en na een week werken dacht ik, dit is het voor mij! Ik vond het werken met ouderen direct fantastisch mooi om te doen. En zo denk ik er nog steeds over, na al die jaren."

Mirjam: "Ik wist ook al vroeg dat ik graag in de zorg wilde werken. Maar wáár in de zorg dat lag nog open. Ik ben begonnen met gezinsverzorging totdat ik zelf kleine kinderen kreeg. Toen heb ik de overstap gemaakt naar de ouderenzorg. Dit kwam, net als bij Petra, ook op mijn pad. Ik had al een klein beetje kennis gemaakt met de ouderenzorg, omdat bij de gezinsverzorging ook weleens met de ouderendoelgroep in contact kwam. Dat vond ik zo leuk, dat ik mijn leidinggevende heb gevraagd of ik door mocht stromen naar de ouderenzorg."

Kunnen jullie een werkdag als organisatiebuddy omschrijven?

Petra: "Mirjam en ik starten op donderdag altijd met een werkoverleg. In dit overleg bespreken we welke nieuwe collega’s er gestart zijn en maken we een verdeling. Ook evalueren we regelmatig met elkaar hoe het gaat en wat we nog beter kunnen doen. Na ons overleg gaan we snel op pad. We bezoeken de verschillende locaties om collega’s een warm welkom te geven. We gaan echt naar ze toe. Gemiddeld ontmoeten we 3 tot 4 collega’s op een dag. Als we op de locatie zijn aangekomen, zoeken we een rustig plekje op. Tijdens de gesprekken helpen we de nieuwe collega’s om in te loggen in alle systemen en beantwoorden we zoveel mogelijk vragen. Ook geven we vaak een rondleiding door de locatie. Op een eerste werkdag komt er veel op je af en wij de nieuwe collega’s daar zo goed mogelijk in begeleiden. Soms volgt er nog een tweede of derde afspraak, om nog dingen uit te leggen en vragen te beantwoorden."

Wat maakt deze functie uitdagend?

Petra: "De combinatie van het werken als woonbegeleider op De Iep en organisatiebuddy vind ik heerlijk. De combinatiefunctie geeft veel dynamiek en daar krijg ik veel energie van."

Mirjam: De functie van organisatiebuddy is uitdagend omdat je van te voren niet weet wat de dag je gaat brengen. Ik vind het fijn om een nieuwe collega een warm welkom te geven en om iets voor ze te betekenen.

Hoe is het werken bij Liemerije?

Petra: "Liemerije zit echt in mijn hart. We doen het samen met elkaar, dat merk je aan hoe collega’s met elkaar en bewoners omgaan. Het team waar ik op De Iep werk is betrokken bij elkaar, erg prettig om mee te werken. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Liemerije!"

Mirjam: "Vanaf het moment dat ik bij Liemerije begonnen ben, vond ik het een geweldige organisatie. Ik geniet elke dag als ik op de afdelingen loop om nieuwe medewerkers te begeleiden en ondersteunen. De samenwerking met Petra ervaar ik ook als prettig. We weten wat we aan elkaar hebben en houden rekening met elkaar, dat maakt ons een sterk team."

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Petra: "Toen ik heel klein was wilde ik kok of stewardess worden."

Mirjam: "Ik wilde vroeger kraamverzorger worden omdat ik het fijn vind om met mensen te werken. Na mijn MSPO-opleiding ben ik gaan werken in de gezinsverzorging, dat was precies wat ik vroeger voor ogen had! Na mijn opleiding ben ik direct gaan werken. Tijdens mijn loopbaan heb ik nog diverse opleidingen gevolgd tot Verzorgende IG en de Eerste Verantwoordelijke Verzorgende-opleiding."

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Petra: "Ik hou van de Oostenrijkse bergen, ik wandel veel in het bos en het gebied in en rondom de Posbank. Ik ben dol op streetart en graffiti. Ik ga daarom graag naar Amsterdam om kunstwerken van Streetart Frenky te bekijken. Naar die kunstwerken moet je écht op zoek. De kunstwerken worden vrij snel weggehaald, dus je moet er op tijd bij zijn. Dit doe ik samen met een vriendin, dat combineren we dan gezellig met een biertje en bitterballen op één van de terrassen."

Mirjam: "Ook ik vind het fijn om buiten in de natuur te zijn. Ik wandel veel over de Veluwe en door bossen. Ik ga graag fietsen en kamperen, dan kom ik helemaal tot rust. Ik vind het leuk om concerten te bezoeken, het laatste concert waar we zijn geweest is Kensington in Ziggodome. Lekker dansen en meezingen! Daarnaast ga ik graag winkelen en uiteten met vriendinnen en doe ik veel leuke dingen met mijn kinderen en vriend."

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.