Ontmoet Miranda, interieurverzorger

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk momenteel 14 jaar als interieurverzorger bij Liemerije. Ik ben begonnen op een afdeling voor mensen met dementie en ik werk nu al een lange tijd met veel plezier op een afdeling waar mensen met een lichamelijke beperking wonen.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Mijn hart ligt bij de ouderen. Je kunt zulke mooie gesprekken met ze voeren. Over vroeger, over hun (klein)kinderen of waar ze op dat moment over willen praten. Dat zijn kleine en dierbare momentjes. De gesprekken zijn heel persoonlijk en je bouwt echt een band op met de bewoners. Het geeft me zo'n fijn gevoel als ze daarna zeggen; ‘Dank je wel, ik vond het leuk om met je te kletsen'. Dat maakt mijn dag helemaal goed!

Kun je een werkdag van jou als interieurverzorger bij Liemerije omschrijven?

We werken met het team van interieurverzorgers volgens een werkschema. Mijn werkdag begint om 07.30 uur. We starten altijd met het schoonmaken van de huiskamers. Rond die tijd zitten daar nog weinig bewoners, en zo hebben ze er het minst last van. Wanneer de huiskamers klaar zijn, gaan we door naar de toiletten en de bewonerskamers. Er zijn kamers, kantoren of spoelruimtes die wekelijks een grote beurt krijgen. Daar gaan we dan ook mee aan de slag. Dat geeft me zo'n voldaan gevoel. Ik vind het heel fijn om de bewoners een schone ruimte te geven.

Wat maakt deze functie uitdagend?

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Elke dag is anders, dat maakt het werk afwisselend! Wat ik uitdagend vind, is dat je met verschillende soorten mensen werkt. Sommige bewoners hebben bijvoorbeeld hobby's, en dan moeten alle spulletjes precies terug op de goede plek. Dat is wel een uitdaging, maar ik ben pietje precies, dus daar houd ik wel van!”

Hoe is het werken bij Liemerije?

Ik vind het team waar ik in werk heel leuk en fijn. Er hangt een prettige sfeer op de afdeling, waarin ruimte is voor een lach en een traan. En we helpen elkaar als dat nodig is. Wanneer er bijvoorbeeld één van mijn directe collega's afwezig is, vangen we dat met z’n allen op.

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Ik wilde altijd moeder worden, en dat is gelukt! Ik heb een tweeling van 33, en ben ook trotse oma. Mijn dochter en zoon werken ook allebei in de zorg.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

In mijn vrije tijd vind ik het ontzettend leuk om creatief met mijn handen bezig te zijn. Ik hou van breien, haken en naaien. In de coronaperiode heb ik voor bewoners 27 glazen potjes omgehaakt voor waxinelichtjes. Zodat ze die op hun nachtkastje konden zetten voor wat gezelligheid en om hen een hart onder de riem te steken. Daarnaast vind ik het leuk om te koken, bakken en met mijn kleinkinderen leuke dingen te doen. Kortom, een bezig bijtje!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.