Ontmoet Kimberly, coördinerend verpleegkundige

Werken bij Liemerije afdelingsverpleegkundige

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk sinds 2017 bij Liemerije, ik ben gestart als woonbegeleider. Tijdens de eerste werkdag dacht ik “dit is echt iets voor mij”. Hier haal ik energie uit. Tijdens het werken kreeg ik behoefte aan meer verantwoordelijkheden. Ik ben daarom met een BBL-opleiding gestart. Dat betekent dat je 4 dagen werkt, en 1 dag naar school gaat. Leren in de praktijk dus! In 2020 heb ik deze opleiding afgerond. Daarna heb ik een tijdje gewerkt als algemeen verpleegkundige en inmiddels heb ik de switch naar coördinerend verpleegkundige gemaakt.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Als ik eerlijk ben, heb ik niet specifiek voor de ouderenzorg gekozen. Hier ben ik vanuit mijn stage ingerold en dat vond ik zo leuk dat ik er nog steeds werk! Ik ben begonnen op een PG-afdeling (mensen met dementie). En heb ook op een Somatiek en Kortdurend verblijf afdeling gewerkt. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan kan ik nu mooi inzetten als coördinerend verpleegkundige. Een hele andere manier van werken, maar ook erg leuk en boeiend. Cliënten en bewoners hebben allemaal een eigen verhaal, dat maakt het werken in de ouderenzorg zo bijzonder. Sommige mensen raken je écht. Je komt in deze functie op alle locatie, dus je ziet nog meer mensen en hoort nog meer verhalen.

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Mijn werkdag beschrijven is lastig. Echt iedere dag is anders. Doordeweeks prikken we voor de trombosedienst. Eigenlijk is dat het enige wat wekelijks terugkomt. Verder is het afwachten totdat je een opdracht krijgt vanuit de afdeling(en) of van de arts. We starten de dienst in Zevenaar om samen met de collega’s de overdracht te doen. En dan is er altijd wel iets wat we kunnen oppakken, want met 7 verpleeghuizen kan dat ook niet anders. Dan krijgen we een vraag voor een verpleegtechnische handeling, coaching of bijvoorbeeld een spoedcasus. Ik spring dan in de Liemerije auto en ga aan de slag. Heel divers dus!

Wat maakt deze functie uitdagend?

De diversiteit aan werkzaamheden en locaties maakt deze functie voor mij uitdagend. Je weet nooit waarvoor je gebeld gaat worden. Vanuit niks wil je ineens heel veel weten over de client en ga je ervoor zorgen dat je het hele verhaal goed in beeld hebt. Je zorgt ervoor dat als je de arts nodig hebt, je het goed kan overdragen. In deze functie ben je constant bezig om afwegingen te maken. Daarnaast vraagt het zelfstandigheid, flexibiliteit en moet je ook stressbestendig zijn. En dat ben ik wel!

Hoe is het werken bij Liemerije?

Leuk, Liemerije is een goede werkgever. Ik heb een heel fijn team van 8 coördinerend verpleegkundigen. Ondanks dat ik het fijn vind om solistisch te werken, is het ook prettig dat ik de gezelligheid van het team kan opzoeken en op hen kan terugvallen. In deze functie hoor en zie je veel en het is onze taak om de signalen vanuit de teams door te zetten. Pas dan kunnen we de kwaliteit van zorg verbeteren!

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Ik heb nooit een specifiek doel gehad, ik was wat wispelturig. Ik wilde bijvoorbeeld dierenverzorgster of tandarts worden. Na de middelbare school heb ik de zorgkant gekozen en daar ben ik nog steeds heel blij mee, ik zou niet meer anders willen.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Ik sport fanatiek: bootcampen, hardlopen, skeeleren en wandelen. Het is een goede uitlaatklep voor mij en om mentaal en fysiek gezond te blijven. Daarnaast hou ik van wijntjes op de vrijdagavond, horrorfilms en Netflixen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.