Ontmoet Judith, vrijwilliger Droostaete

Ontmoet Judith, vrijwilliger Droostaete

Wie ben je?

Mijn naam is Judith Jacobs en ik woon in Duiven, samen met mijn man. Wij hebben 3 kinderen, een zoon van 34 en dochter 26, maar die wonen niet meer thuis. Onze andere zoon is 16 jaar geworden en was meervoudig gehandicapt. Hij heeft gelukkig altijd thuis gewoond en ik zorgde voor hem. Toen hij geboren werd ben ik gestopt met werken in de gezinsverzorging en mijn man bleef werken. Ik ben heel dankbaar dat we zolang voor onze zoon hebben kunnen zorgen thuis en dat mijn kinderen accepteerden dat we dit deden.

Wat voor vrijwilligerswerk doe je bij Liemerije?

Na het overlijden van mijn zoon kwam ik in een afgrond terecht. Ik wist niet goed hoe ik mijn dag moest vullen en ik kan echt niet stil zitten. Toen de tante van mijn man, die bij de Korenbloem in Duiven woonde, vroeg of ik haar nagels wilde lakken ben ik dat gaan doen. Zo stapte ik in 2014 Droostaete binnen. Vanuit daar ben ik ook begonnen als vrijwilliger en nu bijna 9 jaar later doe ik het vrijwilligerswerk nog steeds met veel plezier. Eerst las ik voor op de dinsdagmorgen en al snel vroegen ze of ik samen met Bert de muziekmiddag wilde doen. Op een gegeven moment ging ik ook mee met de uitstapjes en even later kwam Andrea (activiteitenbegeleider). Zij vroeg mij of ik op donderdagochtend wilde aansluiten om samen de creatieve activiteit op te pakken. Ook bakken we ieder jaar met oud & nieuw oliebollen en tuigen we met Kerst de kerstboom op en af. Dit jaar hebben zelfs mijn man en de man van Andrea geholpen. Dat houden we erin, want het was zo gezellig!

Wat maakt het vrijwilligerswerk zo leuk?

Het geeft me energie en ik ga altijd met een lach de deur uit. Ik voel me echt als aanvulling van het team en het ondersteunen van Andrea doe ik graag. Het is zo fijn om te zien dat Andrea en de bewoners dit ook echt waarderen. Ik heb het gevoel dat er naar me geluisterd wordt en we helpen elkaar. We zijn ondertussen echt een hecht vrijwilligersteam geworden. We ontvangen iedereen met een warm welkom en achteraf horen we dit ook vaak terug van stagiaires en vrijwilligers. Dat maakt vrijwilligerswerk hier wel heel erg leuk. Iedereen krijgt een kans!

Wat zijn de mooiste momenten?

Mijn achterbuurman zit nu bij de dagbesteding. Hij moet altijd lachen als ik mijn neus laat zien. Dan roept hij vol trots “Ja, dat is mijn buurvrouw!”. En ik ken ondertussen ook alle bewoners bij naam. Ik heb er geduld voor en neem de tijd voor de mensen. Laatst was er een mevrouw verdrietig en ben ik even bij haar gaan zitten. Ik probeerde haar op te fleuren en dat lukte, want even later wilde ze toch graag mee naar de activiteit. Dat is zo fijn om te doen!

Als ik op vakantie ben geweest dan krijg ik altijd weer een warm welkom van de bewoners. Sommige zeggen dan dat ze me hebben gemist. Dat doet toch wel iets met me. Ik vind het eigenlijk allemaal mooie momenten. Het leukste en dankbaarste ben ik voor het feit dat iedereen blij is dat je er bent!

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Wil jij net zoals Judith ook dankbaar vrijwilligerswerk doen bij Liemerije? Bekijk hier onze vrijwilligersvacatures.