Ontmoet Sanne, kwaliteitsverpleegkundige

Ontmoet Sanne, kwaliteitsverpleegkundige

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik ben in 2014 gestart bij Liemerije als leerling verpleegkundige en na een aantal stages elders, weer teruggekomen als algemeen verpleegkundige. Ik wist al snel dat ik meer wilde en ben toen begonnen aan mijn HBO-V. De beste keuze die ik heb gemaakt, omdat ik de onderzoek- en beleidsmatige kant echt heel leuk vindt. Sinds september 2021 ben ik gestart in de nieuwe functie van kwaliteitsverpleegkundige.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Ik wist al snel dat de ouderenzorg bij mij past. Het contact met de familie, naasten en de bewoners, daar haal ik energie uit. Met iemand een band opbouwen: dat doet mij goed en dat heb je niet zo snel in de kortdurende zorg, zoals het ziekenhuis. Daarom is het werken in het verpleeghuis echt iets voor mij.

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Geen dag is hetzelfde! Op dit moment zijn we als kwaliteitsverpleegkundigen bezig met het beleid van de aandachtsvelders, de andere dag sta je voor de camera om dit beleid uit te dragen, analyseer je samen met een verpleegkundige een Melding Incident Cliënt (MIC) en het volgende moment zit je in een commissie vergadering.

Wat maakt deze functie uitdagend?

De afwisseling van onderwerpen is wat mijn werk zo leuk maakt. De ene keer ben je meer aan het coachen, dan ben je beleidsmatig bezig en dan werk je weer vanuit een onderzoekende houding. Het leuke vind ik dat je door goed te onderzoeken hoe iets beter kan ook het team goed mee kan nemen in een verandering. Het is mooi om dit samen met het team te doen, omdat je dan echt iets kunt verbeteren. Je komt als kwaliteitsverpleegkundige ook op veel locaties van Liemerije en ontmoet daardoor veel collega’s. Als kwaliteitsverpleegkundige werk je in principe niet in de weekenden en op feestdagen, maar het is zeker geen kantoorbaan, omdat je toch flexibel door de week ingezet kan worden als de situatie daarom vraagt.

Hoe is werken bij Liemerije?

Na stages bij andere zorgorganisaties heb ik bewust gekozen om weer bij Liemerije te komen werken. Liemerije staat voor mij echt voor die mensgerichte zorg en dat zie ik onder andere terug door de gemoedelijke sfeer op de afdelingen. Alle medewerkers kijken naar de mens achter de bewoner. De organisatie maakt een positieve ontwikkeling door waarbij we kijken naar de toekomst met bijvoorbeeld een commissie Innovatie. Daarnaast past de Liemerse cultuur gewoon bij mij, als je binnenkomt voel je meteen dat warme welkom. Dat vind ik fijn!

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Chirurg! Als vierjarige keek ik op televisie al naar operaties. Naar de universiteit gaan werd het voor mij niet, dus toen heb ik me gestort op het vak van verpleegkundige. Eerst wilde ik werken in het ziekenhuis, totdat ik mijn eerste stage liep bij Liemerije. Ik was meteen verkocht aan de ouderenzorg.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Ik ga graag op stap met vriendinnen en mijn vriend Sjoerd, ook voetbal ik drie keer per week en ben ik voetbaltrainer bij de jeugd van SV Loo. Sinds kort hebben we ook een kleine pup Yuna, waar we erg druk mee zijn. Dus het zorgen voor stopt niet als ik na een werkdag de deur bij Liemerije achter me sluit.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.