Ontmoet Kimberly, algemeen verpleegkundige

Werken bij Liemerije afdelingsverpleegkundige

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk sinds 2017 bij Liemerije, ik ben gestart als woonbegeleider. Tijdens de eerste werkdag dacht ik “dit is echt iets voor mij”. Hier haal ik energie uit.
Tijdens het werken kreeg ik behoefte aan meer verantwoordelijkheden. Ik ben daarom met een BBL-opleiding gestart. Dat betekent dat je 4 dagen werkt, en 1 dag naar school gaat. Leren in de praktijk dus!

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Als ik eerlijk ben, heb ik niet specifiek voor de ouderenzorg gekozen. Hier ben ik vanuit mijn stage ingerold en dat vond ik zo leuk dat ik er nog steeds werk! Ik ben begonnen op een PG-afdeling, hier wonen mensen met dementie. Het leuke daaraan is de hele warme, mensgerichte zorg. Nu werk ik op een afdeling voor kortdurende zorg, waarin mensen verblijven die om welke reden dan ook tijdelijk niet thuis kunnen verblijven. Een hele andere manier van werken, maar ook erg leuk en boeiend. Cliënten en bewoners hebben allemaal een eigen verhaal, dat maakt het werken in de ouderenzorg zo bijzonder. Sommige mensen raken je écht.

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

’s Ochtends begin ik met de ochtendzorg, hulp bieden en medicatie verstrekken indien nodig. Of ik begeleid cliënten die zelf moeten leren wassen of naar het toilet moeten kunnen. Na de ochtendzorg beginnen mijn verpleegkundige uren, onder andere processen (bij)sturen en mijn collega’s coachen. Ook houd ik me bezig met de kwaliteit van zorg, infectiepreventie, medicatieveiligheid, klinische lessen, zoek ik verbinding met andere disciplines en neem ik deel aan werkgroepen. Heel divers dus!

Wat maakt deze functie uitdagend?

De diversiteit aan werkzaamheden maakt deze functie voor mij uitdagend. Cliënten verblijven kortdurend op onze afdeling, dat betekent dat de zorg ook anders is. Je gaat hen leren om weer zelfstandig te worden, in bijvoorbeeld het aankleden, douchen en klaarmaken. Daarnaast vind ik de combinatie met mijn coachende rol ook een uitdaging. Ik ben graag de collega bij wie iedereen terecht kan als er iets is of speelt.

Hoe is het werken bij Liemerije?

Leuk, Liemerije is een goede werkgever. Je mag veel meedenken en je stem doet ertoe. Projectleiders lopen bijvoorbeeld een keer mee en er waren bijeenkomsten waarin je mee kon denken met de ontwikkelingen in de organisatie. En het team waarin ik werk is heel divers en fijn!

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Ik heb nooit een specifiek doel gehad, ik was wat wispelturig. Ik wilde bijvoorbeeld dierenverzorgster of tandarts worden. Na de middelbare school heb ik de zorgkant gekozen en daar ben ik nog steeds heel blij mee, ik zou niet meer anders willen.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Ik sport fanatiek: bootcampen, hardlopen, zwemmen, boksen en wandelen. Het is een goede uitlaatklep voor mij en om mentaal en fysiek gezond te blijven. Daarnaast hou ik van wijntjes op de vrijdagavond, horrorfilms en Netflixen.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.