Ontmoet Jacqueline, teamcoördinator

Ontmoet Jacqueline, teamcoordinator

Hoe lang werk je bij Liemerije?

In 2016 ben ik bij Liemerije komen werken als Verzorgende IG, een jaar later rondde ik mijn opleiding tot verpleegkundige af en ben ik in de Meridiaan als afdelingsverpleegkundige gestart. Inmiddels werk ik 46 jaar in de ouderenzorg. In 2017 heb ik de keuze gemaakt om als teamcoördinator verder te gaan. Inmiddels ben ik 64 en ga elke dag met plezier naar het werk. Ik vind het belangrijk om goed in balans te zijn. In deze functie kan ik echt die spin in het web zijn. Dit doe ik nu al twee jaar met veel plezier!

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

De mens met zijn geschiedenis, dat vind ik interessant. Waar komt iemand vandaan, wat heeft diegene meegemaakt, hoe is iemand zo geworden zoals die is en wat is van invloed op het gedrag? Vragen die ik me in mijn werk in de ouderenzorg altijd stel. Er is steeds meer gedrag dat je niet zo makkelijk kunt verklaren en dan ga je samen met de familie in gesprek. Terug naar vroeger. Dan merk je dat familie soms niet in de gaten heeft gehad wat de invloed van iemands jeugd op bepaald gedrag is. Dit kun je alleen maar door geduld en door het samen te doen. Dat vind ik boeiend, want ieder mens is uniek! Het bieden van die echte mensgerichte zorg.

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Ik werk nauw samen met de locatiemanager. We stemmen af welke taken bij mij horen en wat mijn rol hierbij is. Steeds vraag ik me af welke taken en verantwoordelijkheden horen bij mijn functie? Dat helpt mij goed in mijn dagelijkse werk. Drie van de vier dagen begin ik vroeg. Ik kies er bewust voor om dan om 07.00 uur te starten samen met het team. Je ziet dan meteen wie er zijn, je kunt sneller schakelen bij een ziekmelding en je voelt aan hoe de dag gaat lopen. Om acht uur heb ik meestal even contact met de huiskamermedewerkers. Ik krijg vaak terug dat ze dat fijn vinden. De rest van de dag vult zich vanzelf door wat vaste taken zoals mail, overleg, projecten en als aanspreekpunt voor alle collega’s van de Meridiaan. Het is heel belangrijk dat je makkelijk benaderbaar bent en het samen met het team doet!

Wat maakt deze functie uitdagend voor jou?

Dat je constant in verbinding moet zijn! Ik wil graag dat ik er voor iedereen kan zijn, maar dat lukt niet altijd door bepaalde situaties. Ik ben een mensen mens en wil de medewerker graag in zijn kracht zetten. Ik zie het als uitdaging om het team mee te nemen in alle ontwikkelingen die spelen in de ouderenzorg en dat zijn er wel een paar! Doordat ik zelf nog niet zo lang geleden de opleiding van verpleegkundige heb gedaan kan ik me ook goed inleven in de leerlingen die bij de Meridiaan werken. Daardoor kun je ze ook makkelijker meenemen in sommige ontwikkelingen.

Hoe is werken bij Liemerije?

Het kleinschalige en de Liemerse cultuur spreken me erg aan. Ik woon zelf ook in Westervoort en ken daardoor veel mensen. Dit zie ik echt als toegevoegde waarde. Zo stond ik laatst op de braderie namens Liemerije en kon ik heel gemakkelijk in gesprek met veel mensen die ik kende. Een win-win situatie!

Wat wilde je vroeger worden?

Het liefste was ik met de Kunstacademie begonnen. Toch leek het vak van zuster me ook wel wat. En na het voorbeeld van mijn drie zussen die al verpleegkundige waren was ik snel overstag. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze om in de zorg te werken en uiteindelijk als verpleegkundige verder te gaan!

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Tuinieren, volleybal, wintersport, een boek lezen en met mijn zussen en familie op pad gaan, dat doe ik heel graag! Daarnaast fietsen mijn man en ik veel. Hij komt uit Finland en als ik volgend jaar met vervroegd pensioen ga hopen we de zomers langer in Finland te kunnen verblijven. We hebben daar een groot familiehuis en mede omdat ik vloeiend Zweeds spreek, voelt het daar als mijn 2e thuis!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.