Ontmoet Bianca, helpende

Bianca, helpende

Hoe lang werk je bij Liemerije?

Ik werk ongeveer 1,5 jaar bij Liemerije als helpende (assistent woonbegeleider) op afdeling De Beuk in Zevenaar. Op De Beuk wonen ouderen met psychiatrische problemen.

Waarom heb je voor de ouderenzorg gekozen?

Ik heb gekozen voor het werken in de ouderenzorg omdat het enorm dankbaar werk is. Je kunt écht iets voor een ander betekenen. 13 jaar geleden heb ik een zorgopleiding gevolgd, waar ik tot de dag van vandaag geen spijt van heb!

Kun je een werkdag van jou omschrijven?

Ik begin een vroege dienst om 07:00 uur met een kop thee, tegelijkertijd lees ik me in wat er de vorige dag gebeurd is. Als er bijzonderheden zijn, pakken we deze op of houden we er rekening mee. Als alle collega’s er zijn, verdelen we de bewoners. Dan kunnen we om 07:30 uur meteen beginnen.

Rond 10.00 uur is er tijd voor een kopje koffie. Na de koffie bekijken we welke bewoners gaan deelnemen aan activiteiten, vullen we de materialen aan (handdoeken, incontinentiematerialen, washandjes). We doen een rondje langs de bedden of ze netjes zijn opgemaakt en maken een praatje met de bewoners. Het is heel belangrijk om te weten hoe het met ze gaat. Na de lunch brengen we de bewoners die dat willen naar bed voor een middagslaapje. Aan het eind van de dienst maak ik een rapportage, zodat de late dienst weet wat er allemaal gebeurd is die dag. De belangrijkste zaken dragen we over en dan ga ik met een voldaan gevoel naar huis!

Wat maakt deze functie uitdagend?

Op afdeling De Beuk wonen ouderen met psychiatrische achtergronden. Dit maakt het interessant, omdat iedere dag anders is en je nooit van tevoren weet hoe de dag verloopt en de bewoners op je reageren. Uiteraard is dit ook wel eens lastig. Ze hebben echt structuur nodig en duidelijkheid.

Wat wilde je worden toen je opgroeide?

Toen ik klein was wilde ik graag kapster worden. Maar er was op dat moment een overschot aan kappers. Toen heb ik besloten om de opleiding mode en kleding te doen. Ik ben lange tijd filiaalmanager geweest bij een kledingwinkel en ik heb bij een bakker en speelgoedwinkel gewerkt.

Wat zijn je interesses of hobby's buiten je werk?

Figureren! Ik figureer in diverse films, series en reclames. Dit is heel leuk om te doen en goed te combineren met mijn werk. Daarnaast zwem ik graag en wandel ik met mijn hondjes Tim en Tom.

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier onze vacatures.